Product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

Vaša košarica je prazna

Fosil Ortoceras - šatulja

Hiter pregled

Višina: 5,5 cm
Širina: cm
Teža: 282,2 g 
Material: fosil, ortoceras

Zaloga: Na zalogi

24,00 €

Opis izdelka

FOSILI - TRILOBITI, AMONITI, ORTOCERAS
Fosili ali okamnine so ohranjeni ostanki življenja iz prejšnjih geoloških obdobij v obliki okamenin, odtisov ali sledov.So ostanki odmrlega organizma okamnelih rastlin in živali, ki so se ohranile v zemljini skorji, sedimentu ali kamenini iz starejših geoloških obdobij. 

Fosili nam razkrivajo dogajanja in stanja v preteklosti. Iz fosilov rastlin izvemo več o podnebju v času, ko je rastlina živela. Oblika živalskega sklepa nam razkrije, katere gibe je žival lahko delala. Po obliki fosilnih zob ali okamenelih iztrebkov sklepamo o prehrani živali, iz odtisov nog razumemo, kako se je žival premikala ipd.
Po odmrtju se mora takšen organizem dovolj hitro znajti v primernem okolju, kjer je onemogočeno njegovo hitro razpadanje. 
Takšni pogoji so bili in so še danes v raznih močvirjih, blatu, mulju, pesku, vulkanskem pesku, vulkanskem pepelu, smoli, zemeljskem vosku, katranu in podobnem. 
Primerno okolje sproži dolgotrajen fizikalno-kemičen proces, v katerem se odmrli organizem spremeni v fosil. Takšen proces imenujemo fosilizacija. 
Fosilizacija lahko poteka na več načinov, ki pripeljejo do različnih oblik fosilov.Fosili ali okamnine so ohranjeni ostanki življenja iz prejšnjih geoloških obdobij v obliki okamnin, odtisov ali sledov.

Fosili nas presenečajo z svojimi zdravilnimi učinki, ki so se v toku milijonov let nakopičili v njih. Njihove moči se sicer ne morejo kosati z močjo kristalov, kažejo pa kljub temu občutne zdravilne učinke. Poleg tega veliko bolj senzibilno prodrejo v organizem kot večina ostalih kristalov.
Fosili so predvsem primerni za otroke, saj vplivajo na njihov tako fizični kakor psihični razvoj. Občutljiva avra dojenčka je zelo dovzetna na nežne moči fosila. S svojimi zdravilnimi močmi pa blažijo tudi otroške bolezni.
Nošenje fosilov okrog vratu doprinese še posebej pri odraščajočih k razvoju zdravega razuma, samozavesti in razvoju izrazitega občutka pravičnosti. Fosili pomirjajo zato so primerni za otroško spalnico.

Slika je simbolična. Ker gre za naraven kamen so možna manjša odstopanja v barvi, teži in obliki.

Dodatne informacije

Vrsta kamna Ne