Product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

Vaša košarica je prazna

Mineral Kalcit

Hiter pregled

Modri kalcit
Dolžina: 5 cm
Širina: 5 cm
Višina: 2,5 cm
Teža: 75 g
Material: modri kalcit

Zaloga: Na zalogi

4,00 €

Opis izdelka

KALCIT je zelo pogost mineral na površju našega planeta. Kalcit je najpogosteje brezbarven ali bel, lahko je tudi rumen, oranžen, moder, zelen, rdeč, siv in celo črn. Ime kalcita izvira iz latinske besede calx, kar pomeni apnenec. Prozorne primerke lahko fasetiramo, pri čemer pride do izraza dvolomnosti tega minerala. Prosojne, neprozorne ali masivne različke kalcita pa uporabljamo kot okrasni kamen. Posebno pogost je marmor oniks, kar je trgovsko ime za kalcit.

Kristal kalcit simbolizira duhovno čiščenje. Na duhovni ravni kalcit odpira duha za nova spoznanja. Prav tako naj bi stimuliral možgane in s tem vpliv na območje spomina. Zato je odlična izbira za tiste, ki se pripravljate na izpite ali ravnokar sprejemate novo odgovornost v novi službi in morate biti še posebej pozorni in učljivi. Pri tem boste postali na splošno bolj motivirani in manj lenobni.

RUMENI KALCIT-  kristal prebujene življenjske energije

Dviga samozavest, prinaša energijo in moč za uresničevanje zamisli in idej. Je kamen sreče, zadovoljstva in uspeha. Vzpostavlja ravnovesje med telesnim in duševnim nivojem. V prostor prinaša sončno energijo in voljo do življenja. Ugodno učinkuje na delovanje jeter, vranice, trebušne slinavke ter bolezni kosti.

MODRI KALCIT – kristal miru

Je miroljubni kristal, ki pomirja živce, zmanjšuje strahove, spodbuja počitek in sprostitev in nam pomaga ohraniti potrpežljivost. Je odličen pomočnik pri pogajanjih. Pozitivno deluje na razvoj kosti iz zob. Regulira delovanje ščitnice in pravilno asorbcijo vitaminov in mineralov v telesu. Pomaga pri spominu in učenju.

ZELENI KALCIT – kristal očiščenja

Je kristal, ki nam pomaga pri čustvenem in duševnem ravnovesju. Pomaga nam v času duševne stiske, depresije, čustvene izčrpanosti. Očisti nas starih energetskih vzorcev in prepričanj. Z njegovo pomočjo se osvobodimo blokad ter lažje sprejemamo spremembe. Ima zelo močno odvajalno funkcijo, ki omogoča prečistiti negativno energijo, stres in napetost v telesu. Fizično stimulira imunski sistem.

RDEČI KALCIT – kristal zaščite

Kristal, ki povezuje duhovno ter fizično telo. Telo napolni z energijo, povečuje ustvarjalnost in pomaga pri čustvenih težavah. Krepi voljo in odstranjuje depresijo, odpravlja kronično utrujenost, sprošča pretekle travme in v naše življenje prinaša veselje. Pomaga pri obolenju senčil, inkontinenci ter povečani prostati.

Astrološko znamenje: RIBA, OVEN, RAK, LEV, TEHNICA

Slika je simbolična. Ker gre za naraven kamen so manjša odstopanja v velikosti kamna, barvnem odtenku in teži.

Dodatne informacije

Vrsta kamna Kalcit